RSS Feed

Dunderbeist og Vreid

Posted on

Da jeg beskrev” dagen derpå” i forrige innlegg, var jeg ganske sikker på at det kom til å ta veldig lang tid til neste gang jeg skulle gjøre noe alkoholrelatert igjen. Det viste seg, som vanlig, at jeg tok feil. Ikke mange dagene etter, det sto fremdeles tomme ølbokser rundt over alt etter forrige fest, var jeg klar  igjen. Turen gikk til Felix pub & scene, hvor det  var konsert med Dunderbeist og Vreid. Her snakker vi gode eksempler på norsk svartmetall. Da jeg har en variert musikksmak, gledet jeg meg veldig.  Første gang jeg stiftet bekjentskap med Dunderbeist, var da jeg hadde 30års-lag. Jeg tok med meg en gjeng feststemte mennesker for å headbange foran scenen, “when in Rome” osv. Etter konserten, sjarmerende full, som jeg liker å tro at jeg var, ba jeg om/forlangte jeg en bursdagsklem fra beistene. For å være helt ærlig husker jeg ikke så mye av den kvelden, men i ettertid søkte jeg opp Dunderbeist, og fant ut at dette var jo i grunnen ganske bra. Særlig en sang har brent seg fast i hjernen, ja den går ofte om og om igjen når jeg skal sove. 

Jeg gledet meg veldig til at de skulle spille denne, og jeg må innrømme at jeg nok var litt skuffet da dette ikke skulle vise seg å bli tilfellet.  Jeg og en venninne hadde fått gå en halvtime før fra jobb, og mens vi var på vei bort til lokalet, helte vi fort i oss iskald øl, mens vi var oppmerksomme på hver bil som passerte.  Vil ikke måtte helle ut ølen fordi “onkel politi” kommer rullende forbi, igjen. Vi fikk i oss all drikken uten avbrytelser og sklei bortover isen og inn på Felix. Der festet vakten bånd rundt håndleddene våre, bevis på at vi hadde betalt, og vi hastet videre. Da vi møtte på andre konsertdeltagere viste det seg at vi hadde fått feil bånd. Våre var rosa, de riktige var grønne. For at alle skulle skjønne at de var gyldige, fikk vi signaturen til Melina, hun som driver Felix. Føltes ikke feil, bare VIP

550456_10152609136450596_1059836005_n

Etter litt hviskende skåling, det var quizz, braket det løs, bokstavelig talt. Det var god stemning og vi møtte på folk vi kjente. Min venninne sa at dette i utgangspunktet ikke var musikk hun pleide å høre på, men stemningen, og øl, gjorde nok noe med henne, for etter en stund var hun helt med. Vi flyttet oss langt frem og min frustrasjon vokste sakte for hver sang som kom. Hvor ble det av “Dæns”? Jeg kan vel ha kommet i skade for å rope :”Dææææææns!”et par ganger, men akk og ve, til ingen nytte. Så var det sceneskifte, og Vreid entret scenen.  Jeg hadde fått høre at disse gutta er store i utlandet, litt som svartmetallens svar på Metallica.  Det viste seg at noe av det var ganske hardt og mørkt, men så inne i mellom kom det noe veldig kult.

Dunderbeist

Dunderbeist

Vreid

Vreid

Etter konsertene, kjøpte jeg en t-skjorte med Dundebeistlogoen og satte meg som mål å få den signert. Det fikk jeg.

t-skjorte med signatur

T-skjorte med signatur

Ettersom både Dunderbeist og Vreid-medlemmene var på Felix etter konserten, sosialiserte vi litt med dem. Hyggelige mennesker. Her slår jeg av en prat med et langhåret Vreid-medlem fra Sogndal, som på sett og vis minner meg om Grim, kjæresten til Nemi, ja rent bortsett fra at han ikke er tegnet da.

600289_10152614478635596_1060390844_n

og her har jeg fanget meg et “beist”.

600428_10152615008385596_46556531_n

Etter en vellykket kveld på byen, var jeg heldigvis i form til å sosialisere også dagen derpå. Det ble grilling med gode venner hos meg, og antallet tomme ølbokser/flasker økte betraktelig. I dag pantet jeg dem og kjøpte vaskekluter, da det er mye ryddigere hos meg nå, men fremdeles veldig møkkete.

About iboblasi

Så dagens lys i Drammen 1982. Flyttet så til Vikersund, hvor jeg definitivt ikke bedrev noen som helst form for skisport. Gikk sosionomstudiet i Lillehammer, selv om jeg ikke liker snø eller kulde. Ble værende i OL-byen hvor jeg bor i en utrolig koselig leilighet, full av drager og kaniner.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: