RSS Feed

Kom mai du skjønne…. snø?

Posted on

006

Jada, jada, jeg vet jeg er litt sutrete og negativ nå, bla bla bla, men seriøst da, snø i mai? Jeg hater snø når jeg møter på den i desember, januar, februar, mars og april. Jeg synes det er nok nå. Jeg hadde muligens vært litt lettere til sinns om jeg ikke hadde våknet opp med et skikkelig kjipt eksem under nesa, kuldeutslett i følge min usedvanlig inkompetente lege. Jeg sier ikke dette fordi jeg er sur, han  er faktisk ganske håpløs. Jeg burde bytte, om han ikke snart opparbeider seg  litt mer entusiasme for pasientene sine. Noen ganger når jeg går gjennom gågata og ser han tenker jeg først at :”Der går en uteligger”, før det går opp for meg at det er fastlegen min. Men tilbake til eksemet mitt. Kuldeeksem i mai altså. Kan det virkelig være tilfellet, eller er jeg allergisk mot noe? Burde ikke et kuldeeksem bli bedre i varmegrader? Har hatt det siden før jul, og det begynner å bli ganske innlysende at hydrokortison ikke fjerner det, bare holder det i sjakk. Burde slutte med den salven, har brukt den i over en måned. Vet det ikke er bra, men det er enten det eller å se grusom ut. Jeg svømte på Jordekstad i går, og klor gjorde definitivt ikke saken bedre, men svømming… Jeg trenger å svømme, det gjør meg glad og avbalansert, vel mer avbalansert enn jeg ville vært uten. Kutter ikke ut svømming.

Jeg skal på fest i kveld, så jeg kravlet meg ut av senga, slengte på meg en stygg joggebukse og subbet avgårde til polet for å gjøre innkjøp. Ferden gikk gjennom iskaldt slaps. Det var da jeg fant ut at gummistøvlene mine ikke er vanntette allikevel. Med små dammer i støvlene og et eksem så rødt at det kan brukes som nødbluss, snublet jeg inn på polet, som hadde blitt invadert av russ. Lang kø. Kom meg videre til neste punkt på agendaen, kjøpe strø til kaninene. Jeg subbet og trampet om hverandre og på avstand så det sikkert ut som om jeg gjorde mitt beste for å sprute litt ekstra på de jeg passerte. Det var også intensjonen.  Etter å ha kjøpt en pose pellets, hastet jeg gjennom byen, over et overgangsfelt hvor bilen som kom mot meg ikke senket farten nevneverdig. Jeg stilte meg midt i feltet og stirret ondt gjennom ruten, bare for å være ekstra barnslig. Det er ikke alle biler  som gidder stoppe for fotgjengere, selv om de skal gjøre det. En gang ble jeg tutet på i et overgangsfelt i Lillehammer. Et uten lys, hvor man kan gå over når som helst uten å være redd for å bli meid ned. Jeg gjorde det eneste riktige og viste finger`n.

Nå befinner jeg meg altså hjemme i sofaen med iskalde føtter, uten sokker, i tøfler. Var tomt for sokker, så har valget mellom å bruke noen gamle eller gå uten.  Heldigvis skal jeg ha på meg kjole i kveld, heldig fordi jeg slipper bruke sokker, litt uheldig fordi jeg ikke vet hvilken jeg skal ha på meg eller om noe passer i det hele tatt. Kanskje jeg skal ta den med hodeskaller på. Passer med humøret. Så var det valg av sko. Der har jeg noen muligheter. Jeg kan bruke yndlingsstøvlettene, som trekker inn vann som to turbosvamper, eller jeg kan gå i vinterstøvler. Kanskje jeg skal gå i noen med høye hæler, men da ser jeg full ut, enten jeg er det eller ikke. Full og litt som en tolvåring som har lånt mammas sko. Hmmm valgets kval. Kanskje det blir litt lettere om jeg begynner på vinflaska allerede nå. Jeg prokrastinerer litt ved å skrive denne bloggen, da jeg jo egentlig burde skuffe ut bæsj og tiss fra kaninburet. Skal gjøre det snart. Etter at jeg har spist. Viktig å spise. Ønsker alle en god helg og håper på bedre vær til 17. mai. Jeg har for en gang skyld ordentlig 17. mai-antrekk, så om noen prøver seg på:”Jaja Kristin, du har jo prøvd”, i år også, får de seg en på tryne. Hipp hipp hurra!

About iboblasi

Så dagens lys i Drammen 1982. Flyttet så til Vikersund, hvor jeg definitivt ikke bedrev noen som helst form for skisport. Gikk sosionomstudiet i Lillehammer, selv om jeg ikke liker snø eller kulde. Ble værende i OL-byen hvor jeg bor i en utrolig koselig leilighet, full av drager og kaniner.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: