RSS Feed

123 (45678….100) oppussing

Posted on

På tv er det et program som heter “123 oppussing”. Der skal man pusse opp i løpet av relativt kort tid. Slik har jeg ikke opplevd mitt hytteprosjekt. Det går sakte fremover.  Særlig ettersom undertegnede har en tendens til å være i overkant nøye. Jeg var ikke klar over hvor jævlig det egentlig var der før vi satte i gang med å male. Det viser seg også at hytta har huset noen små firbeinte krabater i vinter.

Muselort

Muselort

Problemet med musene er naturligvis at de gnager på alt mulig. Hadde de ikke gjort det, kunne de gjerne ha fått bli for min del, men opphavet insisterer på musefeller, og jeg er jo egentlig enig, selv om jeg får litt vondt inne i meg ved tanken. Min gode venninne, Ragnhild, fortalte en gang at hun og mannen hadde hatt mus i kjelleren, og fanget en  i fella rett før julaften. Vi tenkte begge på en viss sang av Alf Prøysen :”…..Hvis ingen går i fella, men passer seg for den..” Ble ikke så mye “heisann og hoppsann på den stakkaren nei.

Siden hytta mi ligger rett ved siden av boligen til foreldrene mine, har jeg fått uvurderlig hjelp fra den kanten.  Særlig maling av tak har vist seg å være veldig kjedelig. Det er også veldig mye mer arbeid knyttet til det å male dørkarmer enn det jeg hadde forventet. I skrivende stund er vi ferdig med å male badet og gangen. Særlig sistnevnte er jeg fornøyd med

58230_10152992951325596_420271891_n

972020_10152992954050596_1559720085_n

Det viste seg at det var noen små skatter i kjelleren, både et gevir og  hjemmebrenningsapparat, sistnevnte festet til et gammelt melkespann. Da jeg fortalte venner om apparatet, var det plutselig en del av dem som ville komme på besøk med en gang.  Jeg gjorde det imidlertid klart at dette bare står til pynt. Ellers har jeg laget et pallebord av to paller og fire hjul. I ly av natten snek jeg meg rundt på Lillehammer og samlet sammen en pall herfra og derfra. Til mitt forsvar har jeg ikke tatt noen europaller, da man får pant for disse. Pallene ble vasket, pusset og malt. Deretter skrudde jeg dem sammen, ved hjelp av min nyinnkjøpte drill, for så å feste hjul på det ferdige bordet.

nymalt pall

nymalt pall

Drillen min

Drillen min

Skrur på hjul

Skrur på hjul

Ferdig

Ferdig

Det eneste bordet mangler, hvis noe, er en eventuell glassplate på toppen. Pappa og jeg hentet noen plater fra “Gjenbruket” på “Enger avfallstasjon”. Disse viste seg å være altfor store, men vi visste råd, oppfinnsomme som vi jo er. Her skulle det skjæres. Frem med Dremel og diamanthoder. Nå har vi lært at herda glass tydeligvis ikke lar seg dele sånn helt uten videre. Det eksploderer rett og slett.  Heldigere var jeg da jeg skulle dele tomme vinflasker for å lage telysholdere.  Man tar en vinflaske og binder garn, dyppet i noe brennbart, rundt der man ønsker at flasken skal dele seg. Videre tenner man på garnet og venter på at det skal brenne ut. Sist, men ikke minst, putter man flasken i en bøtte med kaldt vann. Flasken deler seg på magisk vis og man pusser ned kantene med sandpapir eller dremel.

Telysholder av en flaske Champagne

Telysholder av en flaske Champagne

To flasker øl gjør seg som   vaser

To flasker øl gjør seg som vaser

På badet var det en del gamle møbler. Vi gav dem litt nytt liv ved å male dem. Veggene er malt i caffe latte` og listene er hvite. Dørene er malt oransje. Skapet under vasken var også fryktelig kjedelig, så det har også blitt oransje med nye knotter.

Fine skapet

Fine skapet

Avslutningsvis legger jeg ved et bilde av hytte og anneks i sommersolen.

Hytte og anneks

Hytte og anneks

Ønsker alle en god sommer. Nå kommer det straks gjester, som ikke er der på grunn av hjemmebrenningsapparatet, men på grunn av grillkos. Gleder meg!

About iboblasi

Så dagens lys i Drammen 1982. Flyttet så til Vikersund, hvor jeg definitivt ikke bedrev noen som helst form for skisport. Gikk sosionomstudiet i Lillehammer, selv om jeg ikke liker snø eller kulde. Ble værende i OL-byen hvor jeg bor i en utrolig koselig leilighet, full av drager og kaniner.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: