RSS Feed

Ryddesjau

Posted on

Det hender det er gøy å rydde. ikke ofte, men av og til. Gjerne de gangene man blir sprø av alle tingene som er over alt og, man gjør seg tanker om at det er på tide å gi noe bort til Fretex før man ender opp på tv med samlemani.  Jeg er i hovedsak ganske dårlig til å kvitte meg med ting. Man kan jo få bruk for det ikke sant. Gamle billedrammer kan males, og for små klær kan man komme inn i. Nå finnes det naturligvis grenser for hvor mange rammer man har bruk for. Når jeg først tar en opprydning, gir jeg bort til Fretex eller Ting og Tøy. Det gjør litt vondt i hjertet når jeg tenker på alle tingene folk kaster. Helt brukbare ting som havner på dynga fordi noen har fått seg nye møbler. Da jeg var liten så jeg for meg at vi før eller senere kom til å ende opp med å bo på et berg av søppel.  Nå ser det ut til at vi heldigvis har unngått dette. Det virker som om folk, på generell basis, har blitt flinkere til å gjenvinne. Hjemme hos opphavet, hvor jeg i skrivende stund befinner meg, har det tatt av helt. Det har gått fra :”Alt går i samme pose” til :”Neineinei du må vaske plasten”.  Jeg setter pris på initiativet som har kommet over særlig pappa, men jeg må innrømme at det av og til virker litt tungvint. Hjemme hos meg,  på Lillehammer, resirkulerer jeg papp, glass og metall. Mat og plast er jeg redd går i restavfall sammen med mye annet som sikkert heller ikke burde være der.  Jeg er som sagt derimot særdeles flink til å donere bort ting jeg ikke trenger. Tror for øvrig dette med gjenbruk er blitt litt trendy. Det er en del programmer på tv for tiden som omhandler nettopp hvordan man kan innrede et hjem med “gammel gråstein som har blitt til gull”.

 

Dette er en trend jeg kan like. For det første er det ikke så grenseløst dyrt. For det andre gir det jo en helt annen atmosfære enn den man opplever når man entrer et hjem med bare splitter nye møbler.  Ikke for å si noe stygt om for eksempel Ikea.  Hos opphavet er det Ikea så langt øyet kan se.  Personlig foretrekker jeg imidlertid å gi gamle møbler “nytt liv” ved hjelp av pussepapir og litt maling. Man får møbler med sjel. Det er også litt artig å bruke ting som egentlig er brukt til noe helt annet. Jeg har forvandlet en hylle designet for å bære pyntetallerekner, til en krydderhylle.  Da jeg ryddet og kastet i går, kom jeg over en del ting jeg lagde som liten. Blant annet dette diktet, som jeg lagde på barneskolen

944740_10153053191300596_1794005928_n

Når jeg leser det nå, må jeg innrømme at det jo ikke var helt på trynet.  Før jeg begynte å lage kort, var jeg også glad i å tegne. Jeg kom over en del tegninger jeg lagde opp i gjennom barne – og tidlig ungdomskole.

 

1012053_10153053205410596_2016064550_n

 

 

970293_10153053210910596_1856425065_n

 

Nei, tegningene er ikke tegnet bare fra fantasien, jeg så alltid etter noe, men jeg har heller ikke lagt over et ark for å kopiere.  Det gjorde jeg aldri. Anså det for juks. Fysj og æsj.

Fra min dinosaur-periode.

Fra min dinosaur-periode.

Fra min Garfield-periode.

Fra min Garfield-periode.

993656_10153053230280596_1501352375_n

Synes det er litt koselig å ha disse tegningene.  Viktig å ikke kaste alt heller. Noe er det verdt å ta vare på, selv når man har satt seg fore å rydde opp.

 

About iboblasi

Så dagens lys i Drammen 1982. Flyttet så til Vikersund, hvor jeg definitivt ikke bedrev noen som helst form for skisport. Gikk sosionomstudiet i Lillehammer, selv om jeg ikke liker snø eller kulde. Ble værende i OL-byen hvor jeg bor i en utrolig koselig leilighet, full av drager og kaniner.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: