RSS Feed

Sommerlykke

Posted on

Det slo meg nå nettopp, da jeg browset gjennom noen bilder, at jeg har vært særdeles lat på blogg-fronten i det siste.  Dette kan jeg jo ikke la meg selv slippe unna med, slurving med oppvask og prokrastinering rundt jobbsøknader ja vel, men ikke bloggingen. Hva er så nytt? Tja, mye og ingen ting. Det er nå endelig blitt ordentlig sommer, og jeg trives som fisken i vannet, med “tanning” på tak-terrassen til min gode venn Lars, og non-stop gomling av min nye dille “brunost-is”. Jupp, du leste riktig. Is med brunostsmak altså. Det er rett og slett utrolig godt. Denne smakfulle fristelsen er å få kjøpt på “Cafe Stift”. De selger, i tillegg til isen, også mye annet godt. Verdt et besøk med andre ord.

Brunost-is, Carlsberg og potetgull med salt- og eddiksmak. Yummy <3

Brunost-is, Carlsberg og potetgull med salt- og eddiksmak. Yummy <3

Jeg "tanner"

Jeg “tanner”

Lars "tanner"

Lars “tanner”

Et annet sted jeg har blitt litt glad i i det siste, er “Pannekakehuset”. Her selger de, suprise suprise, pannekaker med diverse tilbehør.

Små pannekaker med bacon og maple-sirup.

Små pannekaker med bacon og maple-sirup.

Dette er naturligvis ikke et sted man burde besøke hver eneste dag, med tanke på det ganske så heftige kalori-inntaket, dog er det lov å unne seg et lite besøk i ny og ne. Jeg inntok faktisk frokosten min der i dag. Litt heftig frokost, men det var det jeg hadde lyst på, og i det siste har matlysten vært litt lunefull. Resten av dagen har jeg spist ostepop-baller. Ikke noe annet, bare ostepop-baller. Men over til noe annet. Det har vært “Litteraturfestival” i Lillehammer, og i kjølevannet av denne har man møtt på en og annen kjendis. Dette er alltid stor stas, særlig når det blir tid til en “kjendis-selfie”. Og det blir tid, jeg går nemlig inn for at det skal bli tid. Jeg fikk ikke med meg så mye av programmet dette året, grunnet latskap. Jeg var for lat til å sjekke ut programmet, og da jeg endelig fikk surret meg til dette, var det mye som var utsolgt. Var oppriktig lei meg for at jeg ikke fikk med meg seansen med Jo Nesbø. Heldigvis fikk jeg med meg pub-til-pub-runden, der blant annet Knut Nærum hadde høytlesning fra boka “Busemannen,  jeg kjøpte den i dag, som er en parodi på Jo Nesbø sin karakter “Harry Hole”. Jeg gleder meg til å lese boka.

Pub-til-pub-runden endte på Håkons pub.

Pub-til-pub-runden endte på Håkons pub.

Her sitter jeg med min venninne Thale, som jeg ser så altfor sjelden, da hun bor i Oslo. Synes det er litt morsomt at vi begge er kledd i striper denne kvelden, ettersom dette ikke på noen måte var avtalt.

Tok en "selfie" med Knut Nærum.

Tok en “selfie” med Knut Nærum.

På Felix pub.

På Felix pub. Høytlesning.

Jeg har for øvrig ikke bare tatt “kjendis-selfier”. “But first, let me take a selfie…” Ved festlige anledninger med festlige folk, har kameraet lett for å få en stor rolle.

Festlige folk.

Festlige folk ved en festlig anledning. 

Her er Jane og jeg hos vår venninne Rita. Vi drakk vin, spiste ost og danset til bra musikk.

10371709_10154199973930596_5188577749987130510_n

Etter en kveld på byen, som i de aller fleste tilfeller ikke tar slutt før noen uttaler de magiske frasene :”Nå har vi stengt” var det på tide å takke nei til diverse forespørsler om nachspiel, og komme seg hjem for å bysselalle.  Det var jo tross alt jobb dagen etter, noe som i utgangspunktet hadde virket som en kjempegod ide` før jeg visste at jeg kom til å ende opp på byen. Dagen derpå var heldigvis ikke så ille som jeg hadde fryktet. Vi fikk nemlig besøk av en søt, noe forvirret, liten skapning. En linerle hadde kommet seg inn på pauserommet, men hadde visst glemt hvordan den skulle komme seg ut igjen. Den flakset litt hit og dit, og jeg knipset vilt med kameraet i håp om å få noen fine bilder. Det fikk jeg.

I lufta.

I lufta.

Den satte seg på et bilde.

Den satte seg på et bilde, og passet i grunnen bra inn der. 

Vi fikk hjulpet den ut igjen, før den ble altfor hjerneskadd av å kollidere med de vinduene som ikke var åpne.  Siden det er sommer, er det essensielt at vi har åpne vinduer og vifter i gang. Det er varmt. Missforstå meg rett, jeg klager ikke på varmen, ikke egentlig. Vi har heldigvis en omtenksom sjef , som kjøpte is til oss i dag. Det hjalp masse.

Is på jobb.

Is på jobb.

 

Jeg velger å avslutte dette innlegget, begynner å bli trøtt, med to vakre bilder av naturfenomener. Regnbuen er tatt fra tak-terrassen til Lars, og kirken i solnedgang er tatt mens jeg var på vei bort til Jane. Ønsker alle en god natt.

Regnbue.

Regnbue.

Solnedgang.

Solnedgang.

 

 

About iboblasi

Så dagens lys i Drammen 1982. Flyttet så til Vikersund, hvor jeg definitivt ikke bedrev noen som helst form for skisport. Gikk sosionomstudiet i Lillehammer, selv om jeg ikke liker snø eller kulde. Ble værende i OL-byen hvor jeg bor i en utrolig koselig leilighet, full av drager og kaniner.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: